
Soğan süfrələrimizin əvəzolunmaz tərəvəzlərindən olsa da, bəzi insanlarda mədə yanmasına səbəb ola bilər.
Bəs soğan niyə mədə yandırır?
Medicina.az təqdim edir:
Soğanda olan kükürd birləşmələri mədə turşusunu artıra və yanma hissi yarada bilər. Bundan əlavə, bəzi maddələr mədə turşusunu artıra və xüsusilə reflüyə meylli insanlarda narahatlıq yarada bilər. Çiy soğan liflə çox zəngindir, ona görə də həzm etmək çətin olar və mədəni qıcıqlandıra bilər. Xüsusilə qastrit və ya reflü kimi mədə həssaslığı olan insanlarda soğan yemək yanma hissini artırar.
Nə etməliyik?
Çiy soğan yerinə bişmiş soğan yemək mədəyə təsirini azalda bilər. Doğradıqdan sonra bir müddət sirkə və ya limon suyunda saxlamaq kükürd birləşmələrini azaldar və mədəyə daha az zərər verə bilər. Həssas mədəniz varsa, soğanı az miqdarda yeməyə diqqət yetirmək vacibdir. Bundan əlavə, onları süd və ya qatıq kimi mədə sakitləşdirici qidalarla birlikdə yemək soğanın yarada biləcəyi turşuluğu tarazlaya bilər.
Mədə yanmasına nə yaxşıdır?
Soğan yedikdən sonra mədə yanması hiss edirsinizsə, bəzi təbii üsullarla rahatlaya bilərsiniz. Süd yanma hissini aradan qaldırar. Qatıq mədəni sakitləşdirir və həzmi asanlaşdırır, mineral su isə rahatlama təmin edə bilər. Zəncəfil və ya çobanyastığı çayı mədədə sakitləşdirici təsiri ilə tanınır və mədə yanmasını aradan qaldıra bilər. Bundan əlavə, badam yemək yanma hissini azaldar.
Nəticə
Soğan sağlam tərəvəz olsa da, bəzi insanlarda mədə yanmasına səbəb ola bilər. Ancaq yuxarıdakı üsulları tətbiq etməklə bu yan təsirləri minimuma endirmək olar. Mədə yanmanız tez-tez baş verirsə, həkimə müraciət etməyiniz faydalı olar.
Bəs soğan niyə mədə yandırır?
Medicina.az təqdim edir:
Soğanda olan kükürd birləşmələri mədə turşusunu artıra və yanma hissi yarada bilər. Bundan əlavə, bəzi maddələr mədə turşusunu artıra və xüsusilə reflüyə meylli insanlarda narahatlıq yarada bilər. Çiy soğan liflə çox zəngindir, ona görə də həzm etmək çətin olar və mədəni qıcıqlandıra bilər. Xüsusilə qastrit və ya reflü kimi mədə həssaslığı olan insanlarda soğan yemək yanma hissini artırar.
Nə etməliyik?
Çiy soğan yerinə bişmiş soğan yemək mədəyə təsirini azalda bilər. Doğradıqdan sonra bir müddət sirkə və ya limon suyunda saxlamaq kükürd birləşmələrini azaldar və mədəyə daha az zərər verə bilər. Həssas mədəniz varsa, soğanı az miqdarda yeməyə diqqət yetirmək vacibdir. Bundan əlavə, onları süd və ya qatıq kimi mədə sakitləşdirici qidalarla birlikdə yemək soğanın yarada biləcəyi turşuluğu tarazlaya bilər.
Mədə yanmasına nə yaxşıdır?
Soğan yedikdən sonra mədə yanması hiss edirsinizsə, bəzi təbii üsullarla rahatlaya bilərsiniz. Süd yanma hissini aradan qaldırar. Qatıq mədəni sakitləşdirir və həzmi asanlaşdırır, mineral su isə rahatlama təmin edə bilər. Zəncəfil və ya çobanyastığı çayı mədədə sakitləşdirici təsiri ilə tanınır və mədə yanmasını aradan qaldıra bilər. Bundan əlavə, badam yemək yanma hissini azaldar.
Nəticə
Soğan sağlam tərəvəz olsa da, bəzi insanlarda mədə yanmasına səbəb ola bilər. Ancaq yuxarıdakı üsulları tətbiq etməklə bu yan təsirləri minimuma endirmək olar. Mədə yanmanız tez-tez baş verirsə, həkimə müraciət etməyiniz faydalı olar.