İstehlakçılar və İstifadəçilər Təşkilatının mütəxəssisləri heç vaxt yuyulmaması lazım olan bəzi qida məhsullarını açıqlayıb.
Demokrat.az xəbər verir ki, bəzi qidaları yumamaq qida zəhərlənməsi riskini azaldır.
Açıqlamaya görə, yumurta, kartof, soğan, göbələk və bəzi meyvə-tərəvəzlər yuyulduqda bakteriyaların daha asan yayılmasına və məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər.
OCU bu qidaların istehlakçılar tərəfindən düzgün saxlanması lazım olduğunu vurğulayır.
Qidaların yalnız zəruri hallarda yuyulmasını tövsiyə edir.
Bildirilib ki, belə məhsulların xüsusilə xarici səthləri ilə təmasda olan bakteriyalardan qorunması üçün müvafiq şəraitdə saxlanmalıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Demokrat.az xəbər verir ki, bəzi qidaları yumamaq qida zəhərlənməsi riskini azaldır.
Açıqlamaya görə, yumurta, kartof, soğan, göbələk və bəzi meyvə-tərəvəzlər yuyulduqda bakteriyaların daha asan yayılmasına və məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər.
OCU bu qidaların istehlakçılar tərəfindən düzgün saxlanması lazım olduğunu vurğulayır.
Qidaların yalnız zəruri hallarda yuyulmasını tövsiyə edir.
Bildirilib ki, belə məhsulların xüsusilə xarici səthləri ilə təmasda olan bakteriyalardan qorunması üçün müvafiq şəraitdə saxlanmalıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az