
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Kələm şorbası
Ərzaqlar:
Kələm - 1 kq.
Kərə yağı - 1 xörək qaşığı
Soğan - 1 ədəd
Yaşıl soğan - 200 qr.
Kəvər - 200 qr.
Kök - 1 ədəd
Un - 1/4 stəkan
Mixək - 2 ədəd
Qaymaq - 2 xörək qaşığı
Yağsız pendir rəndəsi - 2 xörək qaşığı
Duz zövqə görə
Hazırlanması:
Kələmi yarpaqlarını ayıraraq yuyun. İncə doğradıqdan sonra bir az qaynadın. Bir qazana kərəyağını töküb əridin. Əvvəl incə doğranmış soğanı və yaşıl soğanı qızardın. Rəndələnmiş kökü və doğranmış kələmləri də əlavə edərək üzərinə un səpin. Qarışığın üstünü örtəcək qədər su tökdükdən sonra kəvəri və mixəyi əlavə edərək, 45 dəqiqə bişirək. Ocaqdan götürməmişdən qabaq duz əlavə edin. Sonda rəndələnmiş pendiri səpin. Süfrəyə verərkən üzərinə 1 çay qaşığı qaymaq əlavə edin.
Kələm şorbası
Ərzaqlar:
Kələm - 1 kq.
Kərə yağı - 1 xörək qaşığı
Soğan - 1 ədəd
Yaşıl soğan - 200 qr.
Kəvər - 200 qr.
Kök - 1 ədəd
Un - 1/4 stəkan
Mixək - 2 ədəd
Qaymaq - 2 xörək qaşığı
Yağsız pendir rəndəsi - 2 xörək qaşığı
Duz zövqə görə
Hazırlanması:
Kələmi yarpaqlarını ayıraraq yuyun. İncə doğradıqdan sonra bir az qaynadın. Bir qazana kərəyağını töküb əridin. Əvvəl incə doğranmış soğanı və yaşıl soğanı qızardın. Rəndələnmiş kökü və doğranmış kələmləri də əlavə edərək üzərinə un səpin. Qarışığın üstünü örtəcək qədər su tökdükdən sonra kəvəri və mixəyi əlavə edərək, 45 dəqiqə bişirək. Ocaqdan götürməmişdən qabaq duz əlavə edin. Sonda rəndələnmiş pendiri səpin. Süfrəyə verərkən üzərinə 1 çay qaşığı qaymaq əlavə edin.