İmmunitet sistemini gücləndirən 5 təbii içki FORMULU

MARAQLI 02 oktyabr 2024, 21:53
İmmunitet sistemi orqanizmi infeksiyalara qarşı müdafiə etməyə imkan verən mürəkkəb mexanizmdir. İmmunitet sistemini gücləndirmək sağlam həyat üçün çox vacibdir. Təbii içkilər vitamin və minerallarla zəngin tərkibi sayəsində immunitet sistemini dəstəkləməyə kömək edə bilər.  

Bəs xəstəlikləri necə özümüzdən uzaqlaşdıra bilərik? 

Demokrat.az immunitet sistemini gücləndirən 5 təbii içki formulunu təqdim edir:

1) Zəncəfil və limonlu su

İnqridientlər:

1 ədəd təzə zəncəfil (təxminən 3-4 sm)

1 limon

1 çay qaşığı bal (isteğe bağlı)

2 stəkan su

Hazırlanması:

Zəncəfili nazik dilimlərə kəsin.

Su qaynamağa başlayandan sonra zəncəfili əlavə edin və aşağı istilikdə təxminən 10 dəqiqə dəmləyin.

Dəmlənmiş suyu süzün və limon suyu və bal əlavə edin.

İstər isti, istərsə də soyuqda yeyə bilərsiniz.

Faydaları:

Zəncəfil iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində immunitet sistemini gücləndirir. Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə immuniteti dəstəkləyir.

2) Sitrus meyvələri

İnqridientlər:

1 portağal

1 naringi

1/2 limon

1 çay qaşığı bal (isteğe bağlı)

1/2 fincan su

Hazırlanması:

Şirəsini çıxarmaq üçün portağal, naringi və limonu sıxın.

Suya bal və su əlavə edin.

Qarışığı mikserlə çalın və hamar bir tutarlılığa gətirin.

Faydaları:

Sitrus meyvələri C vitamini ilə zəngindir və immunitet sistemini gücləndirən mühüm mənbədir.
3) Qırmızı meyvələr və yoqurt

İnqridientlər:

1 stəkan dondurulmuş və ya təzə çiyələk

1 stəkan qaragilə

1/2 stəkan qatıq

1 çay qaşığı bal

1/2 fincan su və ya süd

Hazırlanması:

Bütün inqrediyentləri mikserlə birləşdirin.

Tutarlılığından asılı olaraq su və ya süd əlavə edərək qarışdırmağa davam edin.

Faydaları:

Qırmızı meyvələr yüksək antioksidan tərkibi ilə immuniteti dəstəkləyir. Qatıq tərkibindəki probiotik qaynaqlar sayəsində həzm sistemini gücləndirir.
4)Zərdəçal və qara bibər

İnqridientlər:

1 çay qaşığı zərdəçal tozu

1/4 çay qaşığı qara bibər

1 stəkan qaynar su

1 çay qaşığı bal (isteğe bağlı)

Hazırlanması:

İsti suya zərdəçal və qara bibər əlavə edin.

Yaxşı qarışdırdıqdan sonra bal əlavə edin.

İsti istehlak edin.

Faydaları:

Zərdəçal  immunitet sistemini gücləndirən və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik ədviyyatdır. Qara bibər zərdəçalın udulmasını artırır.

5) Yaşıl çay və nanə

İnqridientlər:

1 paket yaşıl çay

1/2 fincan təzə nanə yarpağı

1 çay qaşığı bal (isteğe bağlı)

2 stəkan su

Hazırlanması:

Su qaynadıqdan sonra yaşıl çay paketini və nanə yarpaqlarını əlavə edin.

5-7 dəqiqə dəmlənməsinə icazə verin.

Dəmləndikdən sonra süzün və bal əlavə edərək isti istehlak edin.

Faydaları:

Yaşıl çay yüksək antioksidant tərkibi sayəsində immunitet sistemini dəstəkləyir, nanə isə həzmə kömək edir.


Mehriban Mirzəzadə
Demokrat.az

DİGƏR XƏBƏRLƏR

XƏBƏR LENTİ
Top