
Dondurulmuş ətin buzunungec əriməsi qadınları ən çox narahat edən məsələlərdəndir. Ətin buzunun açılması saatlarla çəkə bilər ki, bu vaxt itkisi xüsusilə də tez yemək hazırlamaq üçün tələsənləri əsəbləşdirir.
Demokrat.az xəbər verir ki, ətinin buzunun daha tez açılması üçün restoran aşpazlarının istifadə etdiyi kifayət qədər təsirli bir üsul var.
Bu üsul ətin tez əriməsinə imkan verir və eyni zamanda yeməyin təhlükəsiz olmasını təmin edir. Belə ki, sirkə və duzdan hazırlanmış məhlul suyun temperaturunu optimallaşdırır, buzun daha tez əriməsinə imkan verir. Bu üsulu tətbiq etmək üçün lazım olan maddələr çox sadədir: 1 litr su, 100 mililitr ağ sirkə və 2 xörək qaşığı duz.
Məhlul hazır olduqdan sonra əti plastik torbaya qoyun. Bu addım ətin su ilə birbaşa təmas etməsinin qarşısını alacaq və bakteriya artımı riskini azaldacaq. Plastik torbanı möhkəm bağladıqdan sonra əti məhlulla doldurulmuş qaba qoyun və təxminən 5 dəqiqə saxlayın. Bu müddət ətin tamamilə əriməsi üçün kifayətdir. (Bizim.Media)
Demokrat.az xəbər verir ki, ətinin buzunun daha tez açılması üçün restoran aşpazlarının istifadə etdiyi kifayət qədər təsirli bir üsul var.
Bu üsul ətin tez əriməsinə imkan verir və eyni zamanda yeməyin təhlükəsiz olmasını təmin edir. Belə ki, sirkə və duzdan hazırlanmış məhlul suyun temperaturunu optimallaşdırır, buzun daha tez əriməsinə imkan verir. Bu üsulu tətbiq etmək üçün lazım olan maddələr çox sadədir: 1 litr su, 100 mililitr ağ sirkə və 2 xörək qaşığı duz.
Məhlul hazır olduqdan sonra əti plastik torbaya qoyun. Bu addım ətin su ilə birbaşa təmas etməsinin qarşısını alacaq və bakteriya artımı riskini azaldacaq. Plastik torbanı möhkəm bağladıqdan sonra əti məhlulla doldurulmuş qaba qoyun və təxminən 5 dəqiqə saxlayın. Bu müddət ətin tamamilə əriməsi üçün kifayətdir. (Bizim.Media)