
Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları toyuq ətinin Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.
Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.
Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.
Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.
Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az