![](https://demokrat.az/cdn/uploadedfiles/custom/2025/2/12/1/37cbc431-f89e-44ac-b760-7c7b3dab659a/tursu-kelem.jpg)
“Qışın sonunda turşu kələm və brokoli yemək sağlam qalmağınıza kömək edəcək”.
Demokrat.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt Şirin Orayeva news.ru ilə söhbətində deyib.
Mütəxəssis izah edib ki, qışın sonunda orqanizmi C və A vitaminləri ilə təmin etmək vacibdir:
“Bunlardan birincisi çoxlu miqdarda brokoli, duzlu kələm, bişmiş kartof və qırmızı bolqar bibərində olur. İkincisi yerkökü, ispanaq, balqabaq, pomidor və şirin kartofdadır. Həmçinin bağırsaqların yaxşı işləməsi üçün lazım olan şüyüd, soğan və cəfəri kimi təzə otları, eləcə də çuğunduru diyetə daxil etmək lazımdır”.
Demokrat.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt Şirin Orayeva news.ru ilə söhbətində deyib.
Mütəxəssis izah edib ki, qışın sonunda orqanizmi C və A vitaminləri ilə təmin etmək vacibdir:
“Bunlardan birincisi çoxlu miqdarda brokoli, duzlu kələm, bişmiş kartof və qırmızı bolqar bibərində olur. İkincisi yerkökü, ispanaq, balqabaq, pomidor və şirin kartofdadır. Həmçinin bağırsaqların yaxşı işləməsi üçün lazım olan şüyüd, soğan və cəfəri kimi təzə otları, eləcə də çuğunduru diyetə daxil etmək lazımdır”.